Novo EN 1992-4

Što to znači za statičare, inženjere građevine i projektante?

Sve u jednom dokumentu

Glavna prednost novog standarda je ta što on objedinjuje dizajn različitih sustava pričvršćivanja i kategorije djelovanja u jedan ključni dokument. Stoga se standard odnosi na oba, na dizajn dijelova za umetanje (sidreni profili i pričvrsni elementi s glavom), kao i na dizajn naknadno ugrađenih pričvrsnih elemenata (metalna ekspanzijska sidra, podrezana sidra, betonska sidra, kemijska sidra i kemijska ekspanzijska sidra)

Novi standard EN 1992-4 - Što to znači za statičare, inženjere građevinarstva i projektante?

Još od proljeća 2019. u Europi je na snazi novi standard EN 1992-4 za projektiranje betonskih konstrukcija i pričvrščivanja u betonu. Fischer-ova tehnička dokumentacija (Whitepaper) vam na jednom mjestu kaže sve što trebate znati:

  • Kojih je 5 najvažnijih promjena i što one znače za Vaš rad?
  • Jesu li nadležna tijela za graditeljstvo već uvela DIN EN 1992-4?
  • Kako postupate s izračunima koji su izvedeni prije uvođenja novog standarda - i gdje novi standard daje drugačiji rezultat?
  • Zašto biste trebali biti posebno oprezni pri projektiranju kompozitnih tipli pod stalnim opterećenjem?
  • Koje programe koristite za izradu mjerenja u skladu sa standardima?
Preuzmite besplatno Tehničku dokumentaciju (Whitepaper)

Ponude Fischer usluga

fischer Fixperience

S računalnim programom za projektiranje C-Fix modul, od sada se sigurnost može izračunati.

Provjera je potrebna kako bi se uvjerili da je odabrani proizvod prikladan za potrebno opterećenje da sidro ne bi zakazalo. To čini ovaj jednostavan računalni program za projektiranje ključnim za projektante, statičare i inženjere građevinarstva.

Više informacija

Informacijsko modeliranje zgrada (BIM)

Cjelovita BIM usluga Bez obzira radi li se o arhitektonskom modelu, strukturnom modelu ili modelu građevinskih usluga: BIM (Informacijsko modeliranje zgrada) se sve češće koristi u građevinskoj industriji. Za početak, dizajniran je digitalni model zgrade koji služi kao osnova za stvarnu izgradnju. Ovi precizni modeli, osim troškova, smanjuju i moguće pogreške. Daljnje pogodnosti uključuju jednostavniju suradnju s drugim tvrtkama putem rješenja u oblaku, kao i stalnu i neposrednu dostupnost podataka o projektiranju na gradilištu.

Više informacija
sc93-delivery-1